Epic Shelters

Epic Shelters

VanBeton.com

Het project van Beton.com

Epic Shelters zocht een ballast-oplossing voor hun shelters. De standaard producten uit de markt voldeden niet (meer). Samen hebben we gekeken naar het aanpassen van een standaard betonnen ballastblok. Voor de grotere shelters moest er ca. 2000 kg aan ballast per ankerpunt worden gerealiseerd; deze ballast moest worden verdeeld over 2 blokken (1.000 kg), zodat iedere heftruck het kan tillen. Er is gekozen voor een 160x80x40 betonnen heftruckblok en hier is een 2400 kg anker op de kopse kanten toegepast. Het onderste blok is er een met nokken en bovenste blok is glad (voor de uitstraling). Hierdoor zijn de twee betonblokken altijd goed met elkaar verbonden. De tent wordt verankerd aan het onderste blok. Ook voor de kleinere shelters worden deze blokken regelmatig gebruikt (zie foto PSV stadion).

Daarnaast hebben we het standaard ballastblok van 80x80x80 aangepast naar een hoogte van 90cm, wederom een stukje maatwerk. Daardoor hebben we het totaalgewicht naar 1240 kg kunnen brengen. Rondom is het blok van ankers voorzien. Voor een speciaal type shelter zocht Epic blokken waarin een paal geschoven kon worden, maar wel onder een hoek. Dat is voor ons geen probleem. We hebben hier een buissparing van diameter 150mm onder een hoek van 60 graden toegepast. Dit speciale betonnen ballastblok kent een gewicht van 2250 kg (inclusief stalen buis).

De klant van Beton.com

Epic Shelters (verhuur van tenten) is door de jaren heen zijn enorm gegroeid, met als resultaat dat er nu keuze is uit 17 verschillende soorten shelters. Van kleine chillarea’s om te schuilen tegen de regen of de zon, tot volledige stageoverkappingen van bijna 650 vierkante meter. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 200 shelters op voorraad.

De producten van Beton.com

  • Podiumblok 160x80x40 betonnen heftruckblok
  • Ballastblok 80x80x80
  • Ballastblok 2250 kg

 

In dit project zijn de volgende producten gebruikt

Bekijk meer over dit project